Glutenfria tortillabröd

Hej på er!

Här kommer ett receptet på goda glutenfria tortillabröd! Det gick snabbt och enkelt att baka dom. Dessutom höll dom oerhört bra, inte en spricka i brödet när jag vek det. Det är ju rätt vanligt att glutenfritt bröd inte håller. Det är ofta väldigt tråkigt och torrt. Men detta var super! Rekommenderas starkt!

Receptet är taget från recept.nu av Jessica Frej och Maria Blohm. Receptet ger 10 st.


Ingredienser:

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk


Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
2. Låt degen svälla i 15 minuter.
3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut till runda tunna bröd.
4. Stek bröden i en torr stekpanna på hög värme. Stek ett par minuter på båda sidor så att brödet får en fin färg.
5. Täck bröden med en bakduk eller folie för att de inte ska bli torra.