Luftiga och goda tekakor. Receptet är taget ur Jessica Frej och Maria Blohms bakbok “Nytt bröd – baka gott utan gluten”. Receptet ger 8 st kakor.

Ingredienser:
12 g jäst
500 g mjölk
20 g olja
20 g sirap
100 g havremjöl
140 g bovetemjöl
1 tsk salt
2 krm brödkryddor
(Jag hade ej brödkryddor hemma, men det blev super gott ändå)
20 g fiberhusk

Gör så här:
Vispa ner jästen i mjölken. Den behöver inte vara fingervarm. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Låt degen jäsa i 3 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla och olja in din arbetsbänk. Dela degen i åtta bitar och rulla dom till små bollar. Lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till tekakorna och nagga. Låt bröden jäsa på plåten ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 15 minuter. Låt tekakorna svalna innan du skär i dom.

IMG_1825

IMG_1806

IMG_1826