Riktigt goda glutenfria pitabröd som höll ihop hela måltiden 😉 ni som har gluten vet att bröden lätt spricker, smular sönder eller helt enkelt inte håller för så mycket. Och det är då inte alltid så lätt att äta en sådan här rätt. Men dessa bröd höll ihop. Inte en enda liten spricka. Rekommenderas! Receptet ger 5 st bröd.

Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk pofiber
1/2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten så att jästen löses upp. Rör i oljan och pofibret och låt det stå i 10 minuter och svälla. Tillsätt sedan socker och salt. Blanda till sist i 4 dl av mjölmixen. Arbeta degen en stund och låt den sedan jäsa övertäckt i 45 minuter. Sätt ugnen på 275 grader och låt plåten stå i ugnen medan. Plåten skall nämligen vara varm när bröden läggs på. Tillsätt nu resten av mjölmixen (tillsätt mer om degen är svår att baka ut) och baka ut degen på en mjölad bänk. Dela degen i fem delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och platta ut dom till önskad storlek. Lägg fyra stycken på ett bakplåtspapper. Lyft bakplåtsppret till den heta plåten och låt grädda i ugnen i ca 7 minuter. Låt sedan bröden svalna. Färdigt! Förvara i frysen för lång hållbarhet.

IMG_1884

IMG_1890