Hej på er!

Idag blev det en riktig brakfrukost. Minipannkakor på spett! Mums! Jag tog receptet från blogg.amelia.se/fridasbakblogg men ändrade det lite så att det blev glutenfritt. Pannkakorna blev supergoda och fluffiga. Detta måste ni prova. Det är ju perfekt när man vill bjuda någon på frukost eller brunch.

 

 

Ingredienser:

3 dl glutenfri mjölmix

2 tsk bakpulver

0,25 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1-2 nypor salt

2,25 dl mjölk

35 g smält smör

1 ägg

 

Smör till stekning

Grillspett

Bär att toppa med

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att allt blandar sig. Tillsätt sedan mjölken, det smälta smöret och ägget. Rör om till en smet. Jag brukar använda en ballongvisp så att eventuella mjölklumpar försvinner. Värm upp en stekpanna (jag använder mig av en plättpanna). Klicka i lite smör i stekpannan och häll sedan i smet i varje plättform. Om du använder en vanlig stekpanna kan det vara smart att använda en msk så att alla pannkakor blir lika stora. Ta fram grillspett och trä på valfria färska bär. Stapla några pannkakor på varandra. För sedan ner pinnen i pannkakorna. Pudra över florsocker.