Glutenfria kladdkakerutor med fudgetopping

Detta är en riktigt kladdig och god kaka. Perfekt för alla choklad-älskare. Man kan inte sluta äta dessa underbara rutor. Mums!

Kladdkaka: 200 g smör 3 dl strösocker 2 ägg 1 dl kakao 2 1/2 dl finax mjölmix 4 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen när det har smält. Blanda i socker och ägg. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Häll smeten i en långpanna ca 20x35cm klädd i bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och vänd kakan på ett annat bakplåtspapper.

Topping: 2 dl grädde 2 dl socker 2 msk ljus sirap 100 g mörk blockchoklad 100 g smör

Gör så här: Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills det blivit 118-120°. Ta av från plattan och rör i smöret klickvis. Bred ut fudgetoppingen på kakan och låt det svalna en liten stund. Ställ sedan in kakan i kylen för att stelna ordentligt. Skär kakan i små rutor. Mums!

Gillar

Kommentarer

Juicen
,
YUM!