Förra helgen höll jag en baby shower för en vän till mig. Som vanligt tar jag chansen att baka så mycket jag bara orkar till alla fester och kalas. Jag tar på mig hur mycket jobb som helst varje gång. Jag springer omkring i hela huset som en idiot för att hinna allt jag planerat att göra, varje gång, och jag lär mig aldrig. Men det är så roligt att jag inte kan motstå det!
Hur som helst, dessa kladdiga chokladmuffins är en av de bakverk jag bjöd på. Super goda och väldigt enkla att göra. Och det bästa av allt, glutenfria!

 

IMG_3691

 

Receptet ger ca 16 st

Ingredienser:

100 g  smör
2  ägg
2,5 dl  socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm  salt
0,5 tsk  bakpulver
4 msk  kakao

3 dl  glutenfri mjölmix

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ägg och socker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet. Vispa länge!
Tillsätt vaniljsocker, salt, bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölmixen, lite i taget. Och tillsätt tillsist det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet.
Placera ut bakformar på en plåt. Fördela smeten i bakformarna, men fyll dem endast till hälften eftersom att de reser sig i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt dem svalna.
Servera med glass, grädde eller någon annan god topping!

 

IMG_3684