Glutenfria citronbiskvier


Bottnar:

150 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 msk färsk citronsaft
Rivet skal från 1 citron

Garnering:
150 g vit choklad

Gör så här: (botten)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan med ett rivjärn och rör ihop det med äggvitan.
3. Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper (ungefär som en 5-krona).
4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna innan du tar bort dem från pappret.

Gör så här: (fyllning)
1. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och citronsaft med en elvisp.
2. Vänd ner citronskalet.
3. Bred på krämen på bottnarnas undersida. Ställ in dem i kylen så att de får stela lite.

Gör så här: (garnering)
1. Bryt/hacka chokladel i mindre bitar. Eller använd chokladknappar.
2. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa biskvierna i chokladen.
3. Låt biskvierna stelna i kylen innan de serveras.