I morse bakade jag dessa underbara muffins. Dom är både goda och går snabbt att baka. Jag är normalt inte ett super-fan av muffins, men dessa var väldigt goda. Dessutom älskar jag choklad. Receptet är taget (med lite egna ändringar) från Jessica Frej och Maria Blohms bakbok “Nytt fikabröd – baka gott utan gluten”. Receptet ger 12 st muffins.

IMG_1849

Ingredienser:
100 g smör
250 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g mjölk
40 g glutenfri mjölmix (i Jessica & Marias recept skulle man ha mandelmjöl, men hade det inte hemma)
80 g bovetemjöl
90 g majsmjöl
40 g kakao
1 krm salt
10 g fiberhusk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör i alla andra ingredienser och blanda väl. Häll smeten i 12 st muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt dom svalna och sedan är det bara att njuta av supergoda chokaldmuffins!

IMG_1845

IMG_1851

IMG_1848