Glutenfria chokladcupcakes med jultema

Scroll down for english

Julen är över och nu börjar vi blicka mot nyår. Synd att julen går så snabbt. Jag gillar julen. Det är så mysigt att hela familjen samlas, äter gott och bara umgås. Jag bakade som en galning dagarna innan julafton. Jag lämnade knappt köket på två dagar. Men det är kul, jag ska inte klaga. Här är resultatet på en av de saker jag bakade till jul(godis)bordet. Inte så snygga men väldigt goda snögubbar.
Receptet ger ca 12 st cupcakes.

Ingredienser:
5 dl glutenfri mjölmix
2.5 dl socker
2 tsk bakpulver
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
2 ägg
125 g smör
2 dl mjölk
150 g mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ta fram en ny bunke och blanda mjölk och ägg. Smält smöret och häll i mjölkblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en smet. Fördela smeten i muffinsformarna (ca 2/3 av formen). Hacka chokladen i stora bitar och tryck ner i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Dekorera sedan som du vill. Jag har dekorerat med marsipan.

IMG_2299

In english
12 cupcakes

Christmas is over and we’re starting to prepare for New Year’s Eve. Too bad that Christmas is so short. I like Christmas. It is so cozy when the whole family get together, eat yummy food and just spend some time together.
I baked like a madman the days before Christmas Eve. I barely left the kitchen in two days. But it’s fun, I should not complain. This is the result of one of the things i baked. Not so fancy but very good. Yum!

Ingredients:
500 ml gluten-free flour mix
250 ml sugar
2 tsp baking powder
150 ml cocoa
0.5 tsp salt
2 eggs
125 grams butter
200 ml milk
150 grams milk chocolate

How to do this:
Preheat the oven to 350°F. Set the muffin cups on a baking sheet. Mix all the dry ingredients in a bowl. Mix milk and eggs in another bowl. Melt the butter and mix it with the milk mixture. Add the dry ingredients and stir into a paste. Spread the batter into the muffin molds (about 2/3 of the form). Chop the chocolate into large pieces and press down into the molds. Bake in the center of the oven for about 30 minutes. Decorate the cupcakes as you like. I decorated mine with marzipan.

IMG_2295
IMG_2293