Glutenfria chokladbollar med dumlefyllning

Det är ju lördag och lördagsgodis ska man ju ha på något sätt. Idag blev det helt underbart goda chokladbollar med dumlefyllning. Jag experimenterade fram ett helt nytt recept för mig. Det är absolut de godaste chokladbollarna jag bakat hittills! Och ändå så enkla. Det är ju det man gillar med chokladbollar, att det går så for att slänga ihop.

BAKA och NJUT!

Observera att dumlekolorna ”Kan innehålla nötter, mandlar och spannmål som innehåller gluten.”

Receptet ger 14 chokladbollar

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl glutenfri havregryn
90 g mjölkchoklad
Dumlekolor

Gör så här:
1. Ta fram en bunke. Blanda det rumsvarma smöret, strösockret, vaniljsockret och kakaon till en slät smet.
2. Smält mjölkchokladen i en kastrull på låg värme. Häll i chokladen i smeten och rör om.
3. Tillsätt havregrynen och blanda ordentligt tills allt har blandat sig.
4. Dela dumlekolorna på mitten. Rulla till bollar och tryck i en halv dumlekola i varje chokladboll.
5. Rulla till sist bollarna i pärlsocker och ställ i kylen tills de stelnat.
6. Ta fram chokladbollarna en stund innan servering så att dumlekolan hinner bli lite mjuk i mitten.

SÅ GALET GOTT