Glutenfri pizza med salami och gorgonzola

Förra året vid den här tiden bakade jag denna fantastiska pizza. Den blev helt perfekt så jag måste bara dela med mig av den. Och den blir lika bra varje gång.

Receptet ger 3 pizzor.

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 msk olivolja
1 tsk salt
10 dl glutenfri mjölmix (Sempers mix)
1-2 dl rismjöl

Topping:
Passerade tomater
Salami
Gorgonzola
Parmesan

Gör så här:
1. Ta fram en bunke och smula ner jästen i den.
2. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst upp sig helt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämt deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Tillsätt mer rismjöl vid behov.
6. Dela upp degen i tre lika stora bitar och baka ut bottnarna (ca 0.5-1 cm tjocka) på bakplåtspapper.
7. Lägg på toppingen och grädda i ugnen i ca 200 grader (varmluft). Pizzorna är färdiga när osten har smält och blivit lite gyllenbrun.