Scroll down for english

 

Hej vänner. Igår bakade jag galet goda morotskakor. Super saftiga och helt underbara. Jag blev rekommenderad detta recept och jag skulle verkligen rekommendera alla att baka dessa. Smakar som “vanliga” morotskakor enligt de som smakat. Receptet kommer från tidningen “Glutenfritt”.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter

Frosting:
60 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggsmeten. Rör i oljan och de rivna morötterna. Lägg ett bakplåtspapper i en form (ca 20×30 cm). Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska inte vara kladdig när du tar ut den, känn med en sticka. Låt sedan kakan svalna innan du har på frostingen.

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och bred på den på kakan. Skär kakan i rutor och dekorera med små morötter. Klar!

IMG_2726

IMG_2706


In english:

Hello my friends. Yesterday I baked crazy good carrot cakes. They were super juicy and absolutely gorgeous. I would really recommend everyone to bake them. They tastes like “regular” carrot cakes according to those who’ve tasted. The recipe comes from the newspaper “Gluten-free”.

Ingredients:
2 eggs
200 ml sugar
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
1 tsp fiberhusk
1 tsp powdered cinnamon
1 tsp powdered cardamom
1/2 tsp powdered ginger
1 pinch of salt
150 ml almond flour
50 ml rice flour
100 ml canola oil
300 ml grated carrots

Frosting:
60 g softened butter
400 ml powdered sugar
1 tsp vanilla sugar
100 g cream cheese

How to do this:
Preheat the oven to 150 degrees. Mix the eggs and the sugar until it’s white and fluffy. Mix all the dry ingredients and add them to the egg mixture. Add the oil and the grated carrots. Put a baking sheet in a mold (about 20×30 cm). Pour the batter into the mold and bake in center of the oven for about 45 minutes. The cake should’nt be sticky when you remove it from the oven. Let the cake cool before you spread the frosting on top of the cake. Whisk together all the ingredients for the frosting and spread it on the cake. Cut the cake into squares and decorate it with small carrots. Ready to eat!

IMG_2711

IMG_2722