Glutenfri morotskaka

Hej vänner. Igår bakade jag galet goda morotskakor. Supersaftiga och helt underbara. Jag blev rekommenderad detta recept och jag skulle verkligen rekommendera alla att baka dessa. Smakar som ”vanliga” morotskakor enligt de som smakat. Receptet kommer från tidningen ”Glutenfritt”.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter

Frosting:
60 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggsmeten. Rör i oljan och de rivna morötterna. Lägg ett bakplåtspapper i en form (ca 20×30 cm). Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska inte vara kladdig när du tar ut den, känn med en sticka. Låt sedan kakan svalna innan du har på frostingen.

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och bred på den på kakan. Skär kakan i rutor och dekorera med små morötter. Klar!