Alltså, jag kan bara säga en sak… herregud vad gott detta var! Det var på riktigt det godaste jag bakat. Och ätit för den delen. Ni hör ju själva, chocolate chip cookies kladdkaka. Man blandar ju typ de två godaste sakerna som finns. Godare kan det inte bli. Detta måste ni baka!

Imorgon ska jag bjuda min familj på denna underbara kaka. Om det finns någon kvar tills dess.

 

 

Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2,5 dl glutenfri mjölmix (jag använder sempers finmix)
200 g glutenfri mjölkchoklad
1 dl mörka chokladknappar

Garnering:
Mörka chokladknappar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra och mjöla en form.

3. Smält smöret och ställ det åt sidan så att det får svalna.

4. Blanda ägg, farinsocker och strösocker.

5. Vispa med elvisp så att det blir riktigt luftigt.

6. Tillsätt vaniljsocker, mjölmixen och det smälta smöret och rör om.

7. Hacka chokladen i mindre bitar och häll i den i smeten. Tillsätt även chokladknapparna och rör om.

8. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Ett tips är att röra om i formen efter ca 5 minuter så att inte all choklad hamnar i botten. Ta ut kakan när den är fast på sidorna och något kladdig i mitten. Känn med en sticka.

9. Toppa med några chokladknappar direkt när du tagit ut kakan ur ugnen. Låt kakan svalna innan den serveras.

 

Steg för steg i bilder: