I helgen firade vi födelsedag tillsammans med familjen. Då bakade jag denna mumsiga chokladtårta. Supergod dumle-fyllning med majskulor på toppen.

Tårtbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 – 2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Dumlefluff:
6 dl vispgrädde
350 g dumlekolor

Smörkräm:
230 g smör
8-9 dl florsocker
3-4 tsk kokande vatten
8 msk kakao

Extra grädde till fyllning
Majskulor till dekoration

IMG_1787

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och bakpulvret och vispa till en smet. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Klipp ut bakplåtspapper och sätt runt kanterna på formen och smöra även på pappret. Häll sedan i smeten i formen och grädda i ugnen i ca 20-30 minuter. Håll koll med en sticka. Låt kakan svalna och lägg den gärna i frysen en stund innan du skär i den.
Dumlefluff: Häll grädden i en kastrull och värm upp den. Den får absolut inte koka. Häll i dumlekolorna och rör om hela tiden så att grädden inte bränns vid. Dra av kastrullen från värmen när alla kolor har smält. Låt dumleröran stå i kylen i minst 5 timmar. När den är helt kall kan man vispa den som vanlig grädde, tills det blivit ett fluff.
Smörkräm: Vispa smöret i minst 10 minuter. Detta gör att smör-smaken försvinner väldigt mycket, smöret blir krämigare och mindre gult. Tillsätt florsockret. Lite i taget. Häll sedan i vatten och kakao under omrörning.
Skär nu tårtbotten så att det blir tre st delar. Fyll första lagret med dumlefluff. Lägg på nästa botten. Fyll även detta lager med dumlefluff. (Om man vill ha mer fyllning kan man, som jag gjorde, lägga på extra vispgrädde i både lagren). Lägg nu på sista tårtbotten och täck hela tårtan med grädde. Låt tårtan stå i kylen över natten så att den blir riktigt saftig. Dekorera och spritsa tårtan med smörkräm och toppa med majskulor. Mums!

IMG_1781