Igår bakade jag glutenfria chocolate chip cookies. Det var första gången jag bakade dem och de blev sååå goda!! Jag fick göra många kakor i ugnen innan jag fick dem helt perfekta, men det var det helt klart värt. Och chokladen och polkagrisarna som kakorna är toppade med funkar så bra ihop. Det här är absolut kakor jag kommer baka igen! Mmmmm…

Ca 40-50 st

Ingredienser:
200 g smör
2 dl rörsocker
1 dl sirap
0,5 dl kakao
2 ägg
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl ren havregryn
3,5 dl Semper mjölmix
1 tsk bikarbonat
Mörk choklad

Topping:
Ljus choklad
Polkagrisar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret litegrann och rör ihop det med sirap, socker och kakao.
3. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Rör i salt, vaniljsocker och havregryn.
5. Blanda mjölmixen och bikarbonat i en annan bunke och rör ner det i smeten.
6. Hacka choklad (valfri mängd och storlek) och vänd ner den i smeten.
7. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klicka ut i storleken av en femkrona ungefär. Det tyckte jag var en lagom storlek. Men prova dig fram.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7-9 minuter. Håll koll! I min ugn blev 8 minuter perfekt, varken mer eller mindre.
9. Låt kakorna svalna och ställ sedan in dem i frysen en stund.
10. Smält chokladen och spritsa ett mönster över kakorna. Strö över krossade polkagrisar innan chokladen stelnat. Ställ in kakorna i kylen eller frysen för att stelna helt.