Idag har jag ätit något som jag, efter jag fick min glutenintolerans, kanske ätit max fem gånger. Baguette. Och vad jag minns, inte en enda gång hembakat. Jag vet inte varför men det har byggts upp någon slags bild i mitt huvud, eftersom jag inte minns hur det smakar, att baguetter skall vara det godaste som finns. En knaprig vitlöksbaguette liksom. Vem vill inte ha det? Jag vet inte riktigt om dom levde upp till det, men så nära man kan komma när man bakar glutenfritt. Det blir ju aldrig så där super fluffigt som man kan få med vanligt bröd. Det nästan håligt fluffiga. Baguetterna passade i alla fall perfekt till kvällens ostbricka. Receptet ger 2 baguetter.

Ingredienser:
500 g vatten
20 g jäst
1 tsk salt
100 g rismjöl
150 g bovetemjöl
50 g majsmjöl
10 g fiberhusk
10 g pofiber

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Häll alla ingredienser i en hushållsassistent och blanda i 5 minuter tills det har blivit en jämn och lös smet. Låt degen jäsa i två timmar, övertäckt. Häll ut degen på mjölat underlag. Använd bovetemjöl. Man kan även olja in händerna om man tycker det är lättare. Jag använder plasthandskar oftast. Dela degen i 2 delar och forma till baguetter. Vrid dem några varv så att de får det rustika utseendet som dom ska ha. Strö bovetemjöl över. Lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter.

Klar!

baguetter2

bla