Scroll down for english

 

Idag har jag bakat helt galet goda glutenfria vaniljbullar. Jag blandade lite olika recept och fick fram ett kanonrecept. Bullarna smakar inte ens glutenfritt. Saftiga, mjuka, fluffiga, GODA. Rekommenderas starkt! Receptet ger ca 20 st vaniljbullar.

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl sirap
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
1 uppvispat ägg
ca 11-12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
Marsansås

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och häll i bunken som tillhör din köksassistent.

IMG_3093

Smula ner jästen och rör om så att den löses upp.

IMG_3103

Rör ner fiberhusk och låt smeten svälla i 10 minuter.

IMG_3106

Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Obs! Spara lite av mjölet till utbakning.

IMG_3113 IMG_3116 IMG_3120 IMG_3122 IMG_3123 IMG_3125 IMG_3130 IMG_3111

Arbeta degen i en hushållsassistent med degkrokar i ca 10 minuter. Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

IMG_3131

Gör marsansåsen enligt beskrivning på förpackningen medan du väntar.
Häll ut degen på ett mjölat bord och dela degen i 20 bitar.
Rulla till bollar och lägg i muffinsformar på en bakplåt.

IMG_3136

Låt bullarna jäsa i 40-60 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör ett hål i varje bulle och spritsa i marsansås.

IMG_3146

Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
Pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Mums!
(Om du väljer att frysa bullarna, vänta då med att garnera med socker tills de ska ätas).

IMG_3155

 

In english:

Today I baked crazy good gluten-free vanilla buns. I mixed some different recipes and came up with a great recipe. The buns doesn’t even taste gluten free. Juicy, soft, fluffy, GOOD. I recommend it! The recipe makes about 20 pieces.

Ingredients:
50 g yeast
500 ml milk
2 tbs fiberhusk
150 g butter
100 ml syrup
50 ml sugar
0.5 tsp salt
2 tsp cardamom
1 beaten egg
about 1100-1200 ml gluten-free flour mix

Filling:
Bought vanilla cream

How to do this:
Heat the milk to 37 degrees and pour into the bowl that belong to your kitchen assistant.
Crumble the yeast into the bowl with milk.
Stir and add fiberhusk. Let the batter swell for 10 minutes.
Add remaining ingredients and mix to a dough. But save some of the flour to when you bake the dough.
Work the dough in a kitchen assistant for about 10 minutes. Let the dough rise or about 40 minutes.
Make the vanillacream as described on the package while you wait.
Pour the dough onto a floured board and divide the dough into 20 pieces.
Roll into buns and place in muffin cups on a baking sheet.
Let the buns rise for 40-60 minutes.
Preheat the oven to 225 degrees.
Make a hole in each bun and pipe in the vanillacream.
Brush with beaten egg and bake in middle of oven for about 6-8 minutes.
Brush with melted butter and dipp into sugar before serving.
(If you choose to freeze the buns, then wait to decorate with sugar until they are about to be served).

 

IMG_3150

IMG_3153